Documentaires

affiche
2016 Kampioenen van Amsterdam

‘Kampioenen van Amsterdam’ is een jeugddocumentaire over de levens van vijf 12-jarige jongens en hun liefde voor straatvoetbal.

Ieder jaar wordt in Amsterdam het spannende straatvoetbaltoernooi gehouden met de grote finale op de Dam, midden in het centrum. In deze lange jeugddocumentaire volgen we vijf twaalfjarige jongens, die meedoen aan dit toernooi. Ze komen uit verschillende wijken van de stad en hebben allemaal een andere sociaal-culturele achtergrond en iedere jongen heeft zo zijn eigen uitdagingen. Eén ding hebben ze gemeen: de liefde voor de bal! Wie zal het prestigieuze toernooi gaan winnen?

Script/regie
Marjolijn Heijnen
Denise janzée
Xander de Boer

Producent: Hollandse Helden, Albert Klein Haneveld
Première: 20 oktober Cinekid festival Amsterdam
www.facebook.nl/kampioenenvanamsterdam

 

youssefzegeensnee_poster_sm
2014 Youssef zeg eens NEE!

Jeugddocumentaire voor NCRV Dokument junior.

De veertienjarige Youssef is altijd druk. Hij rent van de ene naar de andere afspraak. Hij moet werken, zorgen voor zijn broertjes, vrijwilligerswerk doen in het buurthuis en sporten. Youssef wil altijd iedereen helpen en niemand teleurstellen. Daarom zegt hij overal JA tegen. Door die drukte schiet zijn huiswerk er vaak bij in. Een gesprek met zijn mentor doet Youssef beseffen dat hij echt een keuze zal moeten maken om te kunnen bereiken wat hij zo graag wil; rechter worden. Lukt het Youssef om iets uit zijn overvolle agenda te schrappen? En ergens Nee tegen te zeggen?

regie: Marjolijn Heijnen
camera: Reinout Steenhuizen
geluid: Bouwe Mulder
montage: Denise Janzée
producent: Albert Klein Haneveld, Hollandse Helden (www.hollandsehelden.nl)

Youssef zeg eens NEE! werd geselecteerd voor: TIFF kids, Toronto, Mo und Friese, Hamburg en Children youth film festival, Chicago

http://www.npo.nl/zapp-echt-gebeurd/11-01-2014/KN_1655505